2015. augusztus 31., hétfő

Divatmárka: Hermès

Sziasztok Lányok!  Először is, Úristen, megértem ezt a napot is, hogy több mint, 100.000 látogattatok el a lapra!!! Hihetetlenül boldog vagyok, köszönöm szépen! Tovább folytatom híres divatmárkák bemutatását, melynek következő 'áldozata' a Hermès lesz, mely főként táskáiról híres, de megtalálható kollekció közt a sálak, karkötők, megannyi dolog. Ha készen álltok, hogy megismerjétek ezt a luxusmárkát, akkor kattintsatok a tovább olvasom-ra! 
A cikksorozat további része:

A márka és a divatház története röviden (forrás)
 Az 1837-ben alapított Hermés - mely napjaink egyik legértékesebb luxusmárkája - kezdetben még lovaskocsikat és azokhoz felszereléseket készített az európai nemesek számára. Egyes szóbeszéd szerint előfordult olyan eset is, hogy egy koronázást halasztottak el addig, míg Thierry Hermés be nem tudott fejezni egy megrendelt portékát. Az 1855-ös világkiállításon a mester első helyezést ért el alkotásaival. Megalapozva a nemzetközi hírnevet az alapítótól fia vette át a cég irányítást. Üzletüket az Elysée Palota közelébe költöztették, a rue Faubourg Saint Honoré-ba. Itt kezdték meg a nyergek készítését és a kereskedelmet. 1900-ban bemutatták első táskájukat, ami a kifejezetten nyergek tárolására szolgált. A maihoz hasonló bőrből készült kézitáskákra egészen 1922-ig kellett várni. Minden egyes Hermés darab aprólékos kézimunka gyümölcse. Egy méltán népszerű Birkin vagy éppen egy Grace Kelly-ről elnevezett Kelly alkotás elkészítése körülbelül 18 munkaórát igényel. Egyes ékkövekkel nemesített változatok esetében pedig a tervezés tarthat évekig. Mindkettő megszerzéséhez fel kell iratkozni egy igen hosszú várólistára. Ez érthető is, ha egy márkának olyan rajongói vannak, mint Grace Kelly, Audrey Hepburn, Catherine Deneuve, Sharon Stone, Sarah Jessica Parker, Hillary Clinton, Mariah Carey vagy Madonna. Ma a Hermés számos üzletágban jelen van. Termékvonalai sálakra, parfümökre, órákra, exkluzív bútorokra, kiegészítőkre, továbbá kerékpárokra is kiterjed. A luxusmárka ezeken felül még egy speciális koncepció jacht tervezésében is részt vett a Wally-val. Sikere vitathatatlan, amit jelez a márka művészeti és populáris kultúrában való gyakori megjelenése is.
Táskák:
Hermes csodálatos, híres krokodilbőr táskája a Hermes Matte Cocodrile Birkin Bag gyémántokkal kirakott alkotás, amelynek ára 120.000$. (átszámítva ~ 33480000 FT)
Kelly táska, amit Grace Kelly monacói hercegnő után neveztek el. A szivárvány minden színében megvásárolhatóak. 


A divatmárka másik igen népszerű darabja a Birkin táska, ami egy angol színésznő Jane Birkin után kapta a nevét, aki Franciaországban él.





A Szex és New York egyik jelenetében ;)
Sálak:
1937-ben mutatták be a márka első sálját. Minden 25. másodpercben (!) eladnak valahol a Földön egy Hermès sálat, a késői 70'es évektől több mint, 1,1 millió sálat adtak el világszerte.


Karkötők, övek:

A karkötők a márka kezdőbetűjét, az ironikus H betűt ábrázolják.



Szintúgy az öveknél is.


Parfümök
1951 óta forgalmaznak parfümöket, számuk most már 30 felett jár. Lista itt!
És a végére egy kis kedvderítés!!! ;)

Haha :P
Follow on Bloglovin
Hogy tetszett a poszt? Nektek van esetleg valamilyen Hermes termméketek? Várom a kommenteket, xoxo♥:Yvett

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Rita!

      Ez csak egy képösszeállítás volt, inspirációs témában. Nem tudom, hogy a képen a Louis Vuitton táska eredeti-e vagy sem, de a fő hangsúly a Hermés karkötőkön van.
      További szép napot kívánok! :) xoxo <3

      Törlés

köszi a kommentet!<33