2013. február 8., péntek

Segítség, pattanás! Mit tehetünk ellene?


Sziasztok Csajok! Most egy nagyon testhezálló témát választottam (sajnos). Mivel már régen írtam "cikket" az előzők a Tökéletes szemöldök! De hogyan? és a Segítség magas vagyok! is nagy sikert aratott. Remélem evvel sem lesz másként. Kattintsatok a tovább olvasom-ra!
 A korai tiniéveimtől egészen mostanáig is küzdök evvel a problémával, de már sikeresen felvettem a harcot ellene. Ugye ismerős ez a mondat lányok " Jaj, már megint egy pattanás! Nem hiszem el." Pont akkor jönnek, amikor nem kéne.
Kiváltó okok lehetnek:
  • Egészségtelen életmód (ételek, mozgáshiány,vitaminhiány,nem elég folyadékfogyasztás)
  • Kialvatlanság
  • Stressz ("női napok" You know what I mean ;))
  • Gének, Bőrproblémák
Pattanás,mitesszer: Otthon tényleg ne nyomkodjuk az arcunkat, mert elfertőződik és csúnyább, gennyesebb pattanás keletkezik. Hagyjuk kozmetikusra a dolgot. Kivételes esetben is fertőtlenítsük le és használjunk zsepit, kendőt a kinyomáshoz. Ez a mozdulatsor az ujjbeggyel történjen. A mitesszerek az eltömődött pórusokból adódnak. Esetükben az arctisztításra kell figyelni, mert így is eltüntethetők. Ha szeretnénk kinyomni, akkor jó ötlet lehet előtte kamillával gőzölni, mert megnyitja a pórusokat és innentől könnyebb eltüntetni. +TIPP: Ha nincs kéznél arctisztítótonik akkor mossuk le az arcunkat néhány csepp citrom és víz keverékével
Tippek, mellyel egészségesebb bőr az eredmény:
Az egészséges táplálkozás. Tudom, hogy mindenhol ezt sulykolják, de igaz. Rendszeres zöldség, gyümölcs, vitamin fogyasztása. A csoki pedig, nem bűn, sőt az étcsokoládé nagyon egészséges.  Láttam régebben egy műsort a National Geographic csatornán, melyben pont a faggyútermelés és a csokoládé fogyasztást helyezték központba. A tesztelő alany egy férfi volt, akinek megmérték a faggyútermelését a kísérlet előtt. Majd egy hétig folyamatosan egy adott mennyiséget kellett megenni tejcsokoládéból. Az eredmény hihetetlen módon azt mutatta, hogy jóval kevesebb lett a faggyútermelése. Az olajos magvak esetében csak kis mennyiséget együnk olajos magvakból (mogyoró, dió stb.), mert ez is okozhatja a pattanások kialakulását. A chips -et meg felejtsük el ÖRÖKRE! ( Tapasztalatból írom :D)

Amik nekem beváltak: 
Talán ez a legizgalmasabb rész. Rengeteg mindent kipróbáltam az évek során. Akár egy patikát is nyithatnék :D Természetes házi praktikák közül az élesztő. Valaki pakolásként is használja, az is nagyon hatásos kipróbáltam, és megenni egy kis darabot. Kellemetlen íze van, de kibírható. A következő a teafaolaj szappan és csepp. Mindkettő felelhető a patikákban és a gyógynövényboltban, olyan 800FT körüli áron. Tényleg sokat segített. Az Aloe Vera krém illetve spray ami nyugtató és hűsítő hatással van a bőrre.Szintén illatilag nem a finom kategóriába tartozik, eléggé hatásos. A Clean & Clear termékcsalád, ami nem a legolcsóbb, de kiváló termék. Persze a Balea termékcsalád se rossz, ami egy olcsóbb dolog. Ha Nektek is keletkezett az arcotokon az elmúló pattanás miatt barna folt, akkor használhatjátok Skinoren krémet a bőrgyógyász írja fel. Alapjába véve ez egy fényvédő krém. Ami a legeslegjobb az a Sudocream. Szintén gyógyszertárban kapható. Ez egy csodakrém állítom, nagyon bevált csak pozitív tapasztalatim vannak vele kapcsolatban. Sokan ajánlják ezeken kívül a Dalacin -t ami egy nagyon erős készítmény és vényre kapható. Gyulladás csökkentő hatású, én is használtam, csak abba kellett hagynom, mert allergiás reakciót váltott ki a bőrömből. Ezért nézzétek meg jó alaposan az összetevőket. Remélem sokatoknak tudtam segíteni :)!!
LÁJKOLJ| KÖVESS|KÉRDEZZ|
FACEBOOK|INSTAGRAM|FORMSPRING
Hogy tetszett a cikk? Nektek van olyan praktikátok / terméketek ami bevált? Várom a kommenteket! xoxo:Yvett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

köszi a kommentet!<33