2012. december 18., kedd

Divatmárka:Chanel



Heyhoo Csajok!:) Új ötletem támadt avval kapcsolatban, hogy miről is írhatnék. A legnevesebb és leghíresebb divatmárkákról a világon. Azt hiszem ez testhez álló téma lesz. A mai nap a Chanel márkát ismerjük meg. Kattintsatok a tovább olvasom -ra  a folytatásért :)!

A márka és a divatház története röviden /forrás/


A Chanel divatház létrejötte egyértelműen Gabrielle “Coco“ Chanel (róla írt posztot ITT olvashatjátok)  nevéhez fűződik. Egyszerű varrónői pályafutása hatalmas divatbirodalomban vált teljessé.1909-ben nyílt meg az első Chanel bolt a Párizsi Balsan apartment földszintjén. A Balsan ház népszerű találkozóhelye volt a vadászsportot kedvelő párizsi elitnek, ahová a férfiak rendszeresen magukkal vitték a mindig legfrissebb divat szerint öltözködő hölgyeiket is. Mindeközben Coco fejében már számos ötlet és terv rejtőzött, amelyek első számú célja az volt, hogy megreformálja az akkori nők viseletét, kényelmesebbé, lazábbá, és egyszerűbbé tegye. 1913-ban két Chanel női sportruházati bolt is megnyitotta kapuit a vásárló közönség előtt Deauville-ben és Biarritz-ben. A háború ideje alatt újabb Chanel bolt nyitotta meg kapuit a párizsi Ritz Hotellel szemben, a Cambon utcában. Itt flanel blézereket, egyenes len szoknyákat, matrózmintás felsőket, hosszú pamut pulcsikat és szoknyakabátokat lehetett vásárolni. Az 1920-as évek trendjének megfelelően Chanel gyöngyökkel díszített kollekciókat tervezett, melyek a mai napig modern és divatos darabjait képeznék bármely hölgy ruhatárának. 1921 re tehető az első parfüm bemutatása, amely a napjainkra világhírű Chanel Nr. 5 illat születésének dátuma. Earnest Beaux készítette Coconak az illatot, aki a szerencseszáma után nevezte el. Természetesen az illat hatalmas sikert aratott, ehhez a kampányhoz köthető talán a leghíresebb Chanel reklám, mely Marilyn Monroe közreműködésével készült. 1923-ban a Harper’s Bazaarnak adott interjújában Coco kifejezte, hogy szerinte az egyszerűség képezi minden igazi elegancia alapját.Chanel kisestélyi ruhái kialakítottak egy napjainkig tartó trendet. Coco szerint nem a fekete ruha a szép hanem a nő a fekete ruhában. Chanel és a tavaszi kollekciója 1957-ben a Dallas-i Fashion Awards-on Fashion Oscar-t nyert. Napjainkban Alain Wertheimer a Chanel vezérigazgatója. A divatház kínálata az utóbbi években számos termékkategóriával bővült ( kozmetikumok, napszemüvegek, karórák) és egyik kasszasikert követi a másik. Világszerte ismert minőségi és megbízható termékei, luxuscikkei számos ország polgárának jelent biztos pontot a divatvilág állandó váltakozásai között.
Táskák története /forrás/



Az eredeti, fekete színű táskát Coco Chanel maga alkotta meg gyermekkori emlékeiből, még 1955. februárjában, ebből a dátumból ered a neve is (2.55). A belső bélés színe és a láncok például az árvaházban eltöltött éveket juttatták eszébe a tervezőnek, aki nem is sejtette, hogy ezzel a darabbal divattörténelmet ír majd.
 Az évek során a táska sok változáson ment keresztül. Először Karl Lagerfeld tervezte át a Mademoiselle Lock nevet viselő csatot az 1980-as években. Ekkor került rá a dupla C-s verzió. Mindemellett eredetileg csak három méretben létezett, de Lagerfeld az aktuális trendeknek megfelelően megalkotta a táska maxi változatát is. Manapság pedig már számtalan színben és anyagban megtalálható a Chanel üzleteiben. Aki ragaszkodik a vintázs darabhoz, annak sem kell elkeserednie, hiszen 2005. februárjában, a táska 50. születésnapján piacra dobták az eredeti változatot, így tisztelegve Coco Chanel előtt, amit a mai napig, a nagy népszerűségre való tekintettel, szintén gyártanak és árulnak is.
Érdekességképpen a világ legdrágább táskája pont Chanel. The Chanel Diamond nevet viseli, ami szerintem mindent elárul. Ez a táskának álcázott remekmű 334 db gyémántot visel magán, 13 darab van belőle a világon, és ára 261.000 $.

Chanel parfüm: /forrás/


Coco Chanel 1921-ben egy a Francia Riviérán töltött vakációja során találkozott Ernest Beaux-val, a híres parfümkészítővel. Chanel, akiről ebben az időben egész Párizs beszélt, arra kérte Ernest, hogy készítsen neki egyedi parfümöt. Coco kifejezetten különleges illatra vágyott, egy olyan összetételt szeretett volna, ami mesterséges, mint a felső szabászati ruhastílus "egy női parfüm, aminek nő illata van". Ebben az időszakban ez azért volt különleges, mert eddig minden illatszer alapanyagául virágok szolgáltak, s így természetesnek minősültek. A fiatal vegyész, már évek óta tanulmányozta az aldehideket. Ezek olyan szintetikus anyagok, amelyek a desztillálási folyamat során egyre erősödő természetes virágillatot fejlesztenek. Chanel beleegyezett, hogy kipróbáljon néhány mintát. A Chanel N°5 nem csak azért különleges, mert ez az első mesterségesen alkotott parfüm, hanem azért is, mert Coco ezzel a lépésével új tendenciát indított: innentől kezdve minden neves divatház saját parfümmel is rendelkezett. Coco az Ernest által ajánlott mintasorozatból szándékosan az 5. ampullát választotta, mert ez volt a szerencseszáma. A névválasztás, pedig tudatosan történt: " A kollekciómat az ötödik hónap, ötödik napján indítom el a piacon, így hagyjuk meg neki az ötös számot, amely majd szerencsét hoz neki is". "Az a nő, aki parfümöt nem visel, annak jövője sincsen." - mondta Coco 1923-ban.

Chanel Sminktermékek :
Coco Chanel nemcsak táskákban és parfümökben alkotott nagyot, hanem sminktermékekben is. Legyen szó akár szempillaspirál-ról vagy körömlakk-ról. A lista szinte végtelen. Tudtátok, hogy Coco Chanel hozta divatba a napbarnított bőrt?
Szemhéjfesték *.*

Pirosító :)

Körömlakkok rengeteg árnyalatban
Csak a Chanel !
Chanel kiegészítők:
Lássuk csak mik színesítik még a mindennapjainkat :) Már mindent megtalálunk amit szeretnénk a bolt polcain vagy mégsem(?)!


Ékszerek:
A vélemény szerint nagyon jó minőségű termékeket gyártanak a cégnél, nem véletlen, hogy a legtöbb sztár őket választja. Alakjukat tekintve a divatmárka jellegzetes logóját formálják. Áruk sajnos (néha) csillagászati, de akadnak megfizethető darabok.  Mindenesetre írjatok a Jézuskának hátha meglep ;)
Egy szerencsés lány gyűjteménye



A legszebb gyűrűk egyike, amit valaha láttam <3! Szerelem első látásra!!

A végére ;) Sajnálom, ezt nem hagyhattam ki :D
LÁJKOLJ|KÖVESS|KÉRDEZZ|
FACEBOOK|INSTAGRAM|FORMSPRING

Hogy tetszett a poszt? Nektek van bármilyen Chanel terméketek? Hogy tetszik? Várom a kommenteket,Xoxo:Yvett

2 megjegyzés:

  1. Jó poszt lett! :) A Chanel az a márka, amit mindig is szerettem volna kipróbálni/birtokolni, de sajnos ez csak álom marad (egyelőre). :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett!:) Igen szerintem veled és velem együtt sokan vannak így. Majd csak megvalósul valamikor. Apropó nekem megvalósult már, igaz anyukámé a parfüm,de én is kipróbáltam,bár nem az én ízlésem,de akkor is Chanel <3! :DD xoxo

      Törlés

köszi a kommentet!<33